Glasgow 1. april

Det blev ikke senere end midnat igår før jeg var for træt til at læse og lagde mig til at sove. Jeg stillede vækkeuret til 900, og sov til 830 - ren luksus.

http://zibet.net/glasgow-2008/tinderbox-1.jpg

Jeg havde intet program idag og tog det stille og roligt om morgenen og besluttede at gå ind til centrum og slentre lidt rundt. På vejen snuppede jeg lidt morgenmad på Tinderbox, der skulle være et af de bedste steder at drikke kaffe i Storbritannien. Croissanten var ikke specielt interessant, men espressoen var god, dog uden at nærme sig de bedste espressoer jeg har fået på Risteriet -- men man kan jo heller ikke forvente alverden for £3.15.

http://zibet.net/glasgow-2008/morgenmad-1.jpg

Jeg gik ind til centrum og brugte især tid inde hos Waterstone's hvor jeg fandt en række bøger jeg overvejer at købe. Det blev også til en tur i en friluftsforretning, hvor jeg så efter en jakke, men ikke fandt andet end en gaslighter der kan bruges i alt slags vejr.

http://zibet.net/glasgow-2008/20-is-plenty.jpg

Jeg købte et stykke kage jeg troede var en brownie, men da jeg så på indholdet kunne jeg både finde majonæse og sennep, kagen smagte dog hverken af det ene eller andet, men den var for kedelig til at jeg gad at spise den.

http://zibet.net/glasgow-2008/blomster-1.jpg

Jeg prøvede at finde en ny vej hjem og kom bl.a. gennem en stor park der hedder "Kelvingrove Park". Jeg troede at den var opkaldt efter Lord Kelvin, men det viser sig at være nærmest modsat; floden der går gennem parken tæt ved universitetet hedder Kelvin og Lord Kelvin blev baron af Kelvin.

Her følger lidt billeder af Glasgow:

http://zibet.net/glasgow-2008/vej-1.jpg

http://zibet.net/glasgow-2008/tjaeh-1.jpg

http://zibet.net/glasgow-2008/el-ting.jpg

http://zibet.net/glasgow-2008/gammel-hus.jpg

http://zibet.net/glasgow-2008/vej-2.jpg

http://zibet.net/glasgow-2008/kinapige.jpg

http://zibet.net/glasgow-2008/runner-1.jpg

http://zibet.net/glasgow-2008/tjah-2.jpg

http://zibet.net/glasgow-2008/vej-3.jpg

Da jeg kom tilbage til hotellet fik jeg adgang til nettet og fik læst lidt mail og ting. Min plan var at spise sen frokost/tidlig aftensmad på Stravaign, der ikke bare er anbefalet i Michelin, men også siges at lave Skotlands bedste haggis. Haggis er hakket fåre-hjerte, lever og lunger kogt med havre i lang tid i en mavesæk.

http://zibet.net/glasgow-2008/tjaeh-3.jpg

På vejen skulle jeg dog lige et smut forbi universitetet og hente en taske med papirer i forbindelse med konferencen.

http://zibet.net/glasgow-2008/huse-1.jpg

Stravaign viste sig at være et meget stille og roligt sted og jeg bestilte en portion haggis og noget skotsk cask ale (upasturiseret øl direkte fra tønden uden tilsat kulsyre).

http://zibet.net/glasgow-2008/haggis.jpg

Tjaeh, ikke bare er det indmad, det kommer også med moste kartofler og most kålrabi. Det smagte glimrende, som en meget krydret og simpel gryderet og jeg tænkte ikke ret meget over hvad det var indtil jeg jeg havde et stykke identificerbart lunge på min gaffel...

http://zibet.net/glasgow-2008/huse-2.jpg

Det hører med at mad og øl blev under £10. Det er planen at jeg også vil prøve deres burger og fish 'n chips .

http://zibet.net/glasgow-2008/stakit.jpg

Efter maden gik jeg igen forbi Tinderbox og snuppede en dobbelt espresso mere og en brownie. Der var slet ikke noget imponerende over espressoen denne gang, men det var en glimrende brownie.

http://zibet.net/glasgow-2008/tjaeh-4.jpg

Jeg hang derefter ud på hotellet og senere ankom Jacob, hvorefter vi gik ud og fik nogle øl og ordnede verdenssituationen.