Glasgow 2. april

Jeg så Jacobs værelse igår og kunne konstatere at mit er meget lille, tilgengæld bor jeg så ved siden af de ansattes elevator der bliver brugt flittigt, særligt i de tidlige morgentimer... Jeg har overvejet at bede om et andet værelse, men jeg gider ikke rigtig pakke mine ting sammen og flytte rundt. Og så er der jo også udsigten:

http://zibet.net/glasgow-2008/udsigt.jpg

Det var gået lidt galt med betalingen af konferencen, så jeg skulle over og betale £12 der manglede kl. 8. Efterfølgende blev morgenmaden indtaget på Tinderbox der serverede den dårligste espresso hidtil. Jeg har desværre ikke set nogle lovende steder i nærheden.

http://zibet.net/glasgow-2008/lampe-2.jpg

Så gik konferenceprogrammet igang og jeg lagde ud med at høre introduktionen og en keynote af Andrew Herber fra Microsoft Research. I korte træk var hans vision at vi bevæger os ind i en tid hvor parallel afvikling af programmel bliver helt central og det vil nødvendiggøre et skift fra imperativ til funktionel programmering (jeg vil prøve at tage mig sammen til at skrive et referat).

http://zibet.net/glasgow-2008/kelvin-1.jpg

Jeg sprang det næste punkt over og havde derfor små tre timer at gøre godt med. Første punkt var at besøge Kelvingrove museum.

http://zibet.net/glasgow-2008/kelvin-3.jpg

Det er et meget specielt museum der for det første ligger i en bygning der ligner et slot og for det andet indeholder alt muligt incl. en Spitfire, en udstoppet elefant, en Rembrandt, en pyjamas fra Auschwitz og ikke mindst Salvador Dalis "Kristus på korset".

http://zibet.net/glasgow-2008/kelvin-4.jpg

Jeg syntes vældig godt om det.

http://zibet.net/glasgow-2008/kelvin-2.jpg

Bagefter blev det tid til frokost på Stravaigin:

http://zibet.net/glasgow-2008/stravaigin-1.jpg

Jeg bestilte deres version af fish & chips og blev ikke skuffet.

http://zibet.net/glasgow-2008/fish-2.jpg

Det er den bedste fortolkning af denne ret jeg har indtaget til dato.

http://zibet.net/glasgow-2008/ishus.jpg

Jeg nåede lige et besøg i den gamle universitetsbygning inden jeg skulle tilbage til en række præsentationer:

Det meste var spændende.

http://zibet.net/glasgow-2008/lampe-1.jpg

Jeg gik på nettet for at se om jeg kunne finde en alternativ espresso leverandør i nærheden. Jeg faldt over en anmeldelse af "Little Italy" der ikke bare skulle servere en rigtig god cappuccino, men også skulle være et af Skotlands bedste pizzeriaer. Mon ikke de så også kunne servere en espresso?

Jeg havde overvejet at tage til middag -- Google havde lejet Glasgow Science Museum og inviteret alle -- men jeg gad ikke rigtig være social. Så jeg gik ned til Little Itally for at få aftensmad og espresso. På vejen faldt jeg lige over en lille butik der havde et lækkert dørslag i rustfrit stål for £2 -- det var jo ikke til at modstå...

Little Italy så ikke så overbevisende ud, jeg havde gået forbi før og det lignede mest af alt hvordan jeg forestiller mig at Disney ville lave et italiensk pizzeria -- lidt for gennemført og poleret. Jeg tænkte det ikke kunne gå helt galt og bestilte et stykke pizza. Helt galt gik det heller ikke, men det var bestemt ikke noget særligt og slet ikke italiensk -- det mindede om en amerikansk fortolkning af pizza, sådan lidt Domino's/Pizzahut-agtigt, ikke uspiseligt men heller ikke spændende. Jeg vovede også pelsen og bestilte en espresso to-go på vej ud af døren. Den var til gengæld ringe og røg lige i rendestenen og så vendte jeg ellers om for at give Tinderbox endnu en chance... Jeg bestilte en espresso og en brownie og gik om på siden af disken for at lure hvordan min espresso blev til og det var ikke uden underholdningsværdi at se den lille kraftige barista banke en espresso af med hård attitude -- og det gik stærkt! Den så ikke så lovende ud, men den var faktisk helt ok.

Jeg vendte hjem til hotellet efter at have tanket lidt op, inkl. Oreo's, en halv liter sødmælk, salt & vinegar chips (jeg har fundet et mærke der bruger balsamico istedet for almindelig eddike, det gør en forskel) og ikke mindst et eksemplar af den skotske favorit sodavand "Irn Bru".

http://zibet.net/glasgow-2008/blomster-2.jpg